joi, 21 noiembrie 2013

Actiuni caritabile la Rau Alb

Conservatorii dâmboviţeni au marcat Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului prin acţiuni caritabile derulate în comuna Râu Alb şi în municipiul Târgovişte.
          La Râu Alb, membrii PC au răspuns unui caz semnalat în media locală şi au venit în sprijinul unei familii care trăieşte în condiţii de sărăcie extremă. Ajutorul material acordat a constat în piese de mobilier, alimente de bază, îmbrăcăminte, seturi de lenjerie, jucării şi alte bunuri care să le îndulcească viaţa celor trei copii care nu cunosc bucuriile specifice vârstei. O fetiţă de 12 ani şi doi băieţi, de 8 şi respectiv 4 ani,  trăiesc într-o căsuţă părăginită, insalubră, fiind în majoritatea timpului în compania mamei pentru că tatăl este plecat cu săptămânile la muncă. Banii câştigaţi sunt puţini şi nu acoperă nici pe departe nevoile familiei.
          Darurile oferite au adus zâmbete pe chipurile sfioase ale celor trei copii care, până mai ieri, se jucau cu rămăşiţe de păpuşi şi maşinuţe abandonate de cei de vârsta lor, mai norocoşi.
„Tragem un semnal de alarmă asupra faptului că, în România, există încă foarte mulţi copii care au de suferit de pe urma abuzurilor şi a sărăciei. Considerăm că trebuie să ne îndreptam preponderent atenţia către aceste probleme care ne îndepărtează mult de ceea ce noi, ca popor, suntem sau vrem să devenim”, a subliniat, cu ocazia acestei acţiuni, preşedintele conservatorilor dâmboviţeni, deputatul Georgică Dumitru. Organizaţiile judeţene de femei şi tineri conservatori au coordonat acţiunea caritabilă de la Căminul social de tip familial Sf. Ierarh Nicolae, instituţie socială din cadrul Centrului Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, situat în Calea Domnească, nr. 261, în municipiul Târgovişte. Este un apartament pus la dispoziţia copiilor defavorizaţi, de către Arhiepiscopia Târgoviştei, prin purtarea de grijă şi binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale Dr. Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei şi ocrotitorul spiritual al acestor copii, sub al cărui Înalt Patronaj funcţionează acest Centru. Membrii PC au donat acestui centru bunuri necesare începutului de viaţă într-o casă nouă: lenjerii, prosoape, feţe de masă, seturi de masă, articole igienico-sanitare, ustensile de bucătărie, uscătoare de rufe, detergenţi – dezinfectanţi, jucării.
          Copiii, părinţii lor spirituali şi personalul Centrului au apreciat darurile şi s-au bucurat de prezenţa primilor oaspeţi în casa care va deveni, în curând, pentru toţi, un veritabil cămin.
Prin gestul nostru, care în mod cert n-o să rămână singular, dorim să lansăm un mesaj de solidaritate în sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, dar şi a copiilor care au nevoie de un adăpost, de un cămin. Totodată, astăzi, marcăm şi Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, o dată care, din nefericire, trece de multe ori neobservată, asemenea copiilor abandonaţi. Vom continua seria acţiunilor de acest fel pentru că noi, conservatorii dâmboviţeni, suntem conştienţi de faptul că înlănţuirea de gesturi simple, dar pline de generozitate poate transforma radical, în bine, viaţa multor copii”, a declarat preşedinta organizaţiei judeţene de femei a PC, Loredana Nicolae.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu